2022/3 Nolu Meclis kararı

Karar no                     : 2022/4

Toplantıya katılanlar           :

Başkan :                         Tuncer UZUNOĞLU

Üyeler                           :  Dursun YILDIZ,Salih TASLIOĞLU,Cemalettin CANLI,

,Özlem YAĞMUR, Şükrü AYTAR,Yüksel BÜLBÜL ,Hasan

DUMAN,  M.Ali ATEŞ , Cevat DURAK

Yazıcık Belediye Meclisi Gündeminde yazılı konuları görüşmek üzere Meclis salonunda toplandı.

Gündeme geçilmeden önce meclis Üyesi Cevat DURAK ın   Aile Hekiminde alınan Sağlık raporu  okundu gündeme alındı Toplantıya video konferansla katıldı. Gündem Maddesi ile ilgili  görüşler beyan edildi.

Gündemin birinci konusunda Genel değerlendirmede 2022 yılında yapılacak  çalışmalar ele alındı. Kanalizasyon çalışmalarına başlandı, Su sıkıntısında ve itfaiye işlerinde kullanılmak üzere su tankeri yaptırıldı. Su sıkıntısı ve israfın önlenmesi için ön ödemeli su sayacı kullanımına geçiş için gerekli çalışmalara başlanmıştır. (C ) tipi mesire  alanımızın  (B )  tipine dönüşmesi için  Orman İşletme Müdürlüğüne  müracaat  yapıldı.  Fırının çalışması için fırıncı ile kira sözleşmesi yapıldı.

Tuncer UZUNOĞLU                      Cemalettin CANLI              Şükrü AYTAR

Belediye Başkanı                              Meclis Katibi                         Meclis Katibi

Yazıcık Belediyesi

Kasabamızın yaklaşık olarak 200 yıllık bir tarihe sahip olduğu tahmin edilmektedir. Çeşitli kaynaklara göre ilk adının ?Giranköy ?olduğu sanılmakta olup daha sonra Geyran olan adı 1960 yılında Yazıcık olarak değiştirilmiştir.

Meclis/Encümen Kararları

12 Nisan 2023