BİLGİLENDİRME

BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR

Abdullah Coşkun tarafından sosyal medya sitesinde belediye başkanlığımızı ilgilendiren paylaşıma gerekli cevabi yazımızdır.

Sosyal medyada bahsedilen olayın gerçeği yansıtmadığı Abdullah COŞKUN ve kardeşi Hüseyin COŞKUN  tarafından komşusunun yapmış olduğu müştemilat ile ilgili yazmış olduğu yazılı başvuruya istinaden belediye olarak şikayet edilen vatandaşla görüşülüp kendilerine uzlaşmaları konusunda tavsiyede bulunuldu. Belirli bir süre sonra Hüseyin Coşkun tarafından Belediyemizin şikayetle ilgili işlem başlatmadığı gerekçesi ile ikinci bir şikayette  bulunmuştur.  Hüseyin Coşkunun ikinci  dilekçesi ile şikayet etmesinin üzerine Ahizer YANIK da şikayette bulunmuştur. Karşılıklı şikayetlerinin üzerine taraflara uzlaşmaları konusunda tekrar süre verilmiş ve  verilen sürenin sonunda uzlaşmamaları durumunda her iki tarafa da cezai  yasal işlem uygulanacağı bildirilmiştir.Beklenen süre neticesinde uzlaşmamakta direnen  her iki tarafa da belediye imar kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda Belediye Encümeninde para cezası ve yıkım kararı alınmış ve taraflara tebliğ edilmiştir. Ayrıca Sosyal medyada belirtildiği gibi Belediyemiz res’en hiçbir işlem başlatmamış ve tarafların şikayeti üzerine mevzuat gereği işlem yapmıştır. Yine iddia edildiği gibi şikayete konu olan yer konut  ( EV ) değil müştemilattır.

Yazıcık Belediye Başkanlığı olarak bütün vatandaşlarımıza eşit mesafede olduğumuzu belirtir ve yapmış olduğumuz bütün işlemlerin mevzuata ve yasalara uygun olduğunun altını çizeriz. Yapılan işlemlerle ilgili itirazı olan vatandaşlarımızın hukuki yolu açıktır. Değerli Kasabamız sakinlerinin bilgisine sunulur.

Orhan SARICA

Yazıcık Belediye Teknik Eleman